Vegansky na sladko: rýže, jáhly a kaše

TIP: blog o veganství v ruštině: vegan-ru.cz



 

Snídaňová ovesná kaše

Potřebujeme: Dva hrníčky ovesných vloček, mletou skořici, půl jablka, rozinky, datlový sirup nebo trošku ovocného cukru, hřebíček, vodu.

Postup: Do vroucí vody vsypeme skořici, hřebíček a na malé kousky nakrájené oloupané jablko (asi půl). Chvíli vaříme a pak vsypeme i vločky a rozinky se sladidlem. Za chvíli je hotovo.

 

Rýže s ovocem a rostlinným mlékem

Rýži uvaříme do poloměkka, scedíme, zalijeme rostlinným mlékem, vmícháme meruňky s rozinkami a jemné sladidlo, můžeme přidat skořici. Dáme zapéct.

 

Jáhly s mákem a oříšky

Jáhly 3x spaříme a pak uvaříme do poloměkka. Pak je dáme zapéct spolu s vmíchaným strouhaným jablkem. Po vyjmutí z trouby na ně nasypeme mletý mák, strouhané oříšky a nalijeme datlový sirup.