"Tradiční" jídla po vegansku: knedlíky a noky, slané i sladké

TIP: nové stránky o veganství a web ticháRadost.cz



 

Segedínský guláš se seitanem a celozrnnými knedlíky

Potřebujeme: Jeden kus seitanu natural, jedno balení kysaného zelí, 2 cibule, 4 stroužky česneku, jednu smetanu Provamel (250ml), kmín, špaldovou hladkou celozrnnou mouku na zahuštění, sůl, tři lžíce papriky, olej.

Na knedlíky: 500g hrubé celozrnné mouky, vodu, sůl, droždí.

Postup: Orestujeme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme prolisovaný česnek, kmín a papriku. Přidáme zeleninový vývar, nebo nalijeme vodu a vložíme bujon. Po deseti minutách dáme do pánve na kostičky nakrájený seitan. 15 minut dusíme a pak přidáme zelí, lehce povaříme, zahustíme špaldovkou a vmícháme smetanu. Případně opatrně dosolíme. Knedlíky děláme klasickým způsobem.