Soja, tofu, seitan, veganské polotovary

TIP: blog o veganství v ruštině: vegan-ru.cz



 

Čína ze sojových kostek

Potřebujeme: Sojové kostky, zeleninový bujon, škrob, zelená paprika, pórek, sojová omáčka, pepř, koření na čínu, kari, cibule, sůl, olivový olej, rýže, zeleninový vývar.

Postup: Na olivovém oleji orestujeme proužky cibule. Po zezlátnutí přidáme uvařené a vyždímané sojové kostky, kari, koření na čínu, pepř, sojovou omáčku a vše necháme orestovat. Pak přidáme proužky pórku a papriky, zalijeme trochou zeleninového vývaru, zahustíme škrobem a přidáme kari rýži.

 

Sojové kostky na cibulce

Potřebujeme: sojové kostky, cibuli, zeleninový bujon, sůl, lžíci hořčice, dvě lžíce kečupu, olej, půl malé lžičky kari a půl malé lžičky grilovacího koření, dvě lžíce sojové omáčky.

Postup: Uvaříme sojové kostky se solí a bujonem, přitom osmažíme dvě středně velké na drobno pokrájené cibule do růžova - přidáme smažit hotové sojové kostky s kořením a omáčkou. Na závěr zalijeme nepatrným množstvím vody a spolu s hořčicí a kečupem krátce povaříme. Jíme s chlebem a sojovou tatarkou.

 

Robi čína

Potřebujeme: 300g robi nudliček, 100g syrového bílého zelí.

Na marinádu: 1 lžíce kukuřičného škrobu, 1 lžíce sojové omáčky, lžička kari, lžička oleje, sůl, pepř.

Postup: Promícháme všechny suroviny a vložíme do nich robi nudličky. Důkladné vmíchání robi do marinády je velmi důležité. Necháme uležet přes noc. Pak vše dohromady opékáme na wok pánvi. Pak podlijeme vodou a dusíme do měkka - aby zejména zelí bylo měkké.