Snídaňová ovesná kaše
Potřebujeme: Dva hrníčky ovesných vloček, mletou skořici, půl jablka, rozinky, datlový sirup nebo trošku ovocného cukru, hřebíček, vodu.
Postup: Do vroucí vody vsypeme skořici, hřebíček a na malé kousky nakrájené oloupané jablko (asi půl). Chvíli vaříme a pak vsypeme i vločky a rozinky se sladidlem. Za chvíli je hotovo.
Rýže s ovocem a rostlinným mlékem
Rýži uvaříme do poloměkka, scedíme, zalijeme rostlinným mlékem, vmícháme meruňky s rozinkami a jemné sladidlo, můžeme přidat skořici. Dáme zapéct.
Jáhly s mákem a oříšky
Jáhly 3x spaříme a pak uvaříme do poloměkka. Pak je dáme zapéct spolu s vmíchaným strouhaným jablkem. Po vyjmutí z trouby na ně nasypeme mletý mák, strouhané oříšky a nalijeme datlový sirup.